Tuotteet

Maalämpöpumput, asennukset, lämpökaivot – meiltä löytyy kaikki | Tampere, Pirkanmaa

Esittelemme tässä katalogissa ylesimmät maalämpötuotteemme ja niiden käyttöönottoon sekä ylläpitoon liittyvät palvelumme. Kerromme myös avoimesti hintamme, koska uskomme tämän kiinnostavat sinua valitessasi ehdokasta maalämpöhankkeesi toteuttajaksi. Autamme sinua sopivan maalämpöpumpun, muiden laitteiden ja tarvittavien palveluiden valinnassa. Tutustu tarjontaamme ja ota yhteyttä!

Maalämpöpumput

Maalämpöpumppujen kuvauksista löydät kunkin laitteen tärkeimmät ominaisuudet ja voit lisäksi ladata laitekohtaiset esitteet käyttöösi.  Vertailujen helpottamiseksi pumppujen teknisistä tiedoista löytyy EU:n ErP direktiivin mukaiset energialuokat.  Koska maalämpöpumput toimitetaan aina ohjausjärjestelmällä, olemme luokituksissa käyttäneet ns. kokoonpanomerkintää.  Tämä kuvaa kunkin lämpöpumpun ja sen ohjausjärjestelmän muodostaman yhdistelmän energiatehokkuutta.  Pelkkien maalämpöpumppujen energialuokka on kaikilla esitellyllä pumpuilla A++, joka on korkein mahdollinen merkitä laitteelle ilman ohjausta.

Käyttövesivaraajat

ErP direktiivi koskee myös alle 500 litran käyttövesivaraajia.  Koko Euroopan sähkön tuotannossa käytetään paljon kaasua ja kivihiiltä.  Tästä syystä direktiivin primäärienergiatarkastelussa käytetään sähköä kuluttavissa laitteissa kerrointa 2,5.  Näin suoraa sähköä käyttävät tuotteet, kuten käyttövesivaraajat saavat tyypillisesti merkinnän C-E, vaikka ne ovat hyvin eristettyjä.  Energialuokka muuttuu oleellisesti, kun lämpö käyttövesivaraajaan tuotetaan maalämmöllä.  Maalämpöpumpun ja käyttövesivaraajan kokonpanomerkissä energialuokka on tyypillisesti A (käyttöveden lämmitys).  Teknisistä tiedoista löydät sekä varajaan, että maalämpöpumpun ja varajaan yhdistelmän energialuokat.

Energiamerkintään sisältyy lisäksi käyttöveden kuormitusprofiili.  Profiili kuvaa järjestelmän kykyä tuottaa lämmintä käyttövettä. Luokitus alkaa hyvin pienestä 3XS merkistä erittäin suureen XXL-merkkiin. Profiilit L tai XL riittävät hyvin tavanomaiseen lämpimän veden tarpeeseen, kun käytössä ei ole ammetta.

Saat meiltä ehdottamamme ratkaisun energiamerkinnän tarjouksen liitteenä.

Lämpökaivot

Lämpökaivon pituus määräytyy pääasiassa talon ja käyttöveden lämmittämiseen tarvittavan energiamäärän mukaan. Tämä vaihtelee merkittävästi talojen välillä ja siksi kaivon pituutta ei voi valita samaksi kuin naapurilla tai tuttavalla.  Kaivo kannattaa tehdä lähelle teknistä tilaa, koska näin kaivu ja putkitustyötä syntyy vähemmän.  Tämä säästää kustannuksia, istutuksia ja piharakenteita.

Kaivon sijoittelussa on lisäksi huomioitava etäisyydet rakennuksiin, naapuriin, vesi- ja viemärijohtoihin sekä muihin kaivoihin.  Palvelumme sisältää lämpökaivon pituuden suunnittelun ja sopivan paikan etsimisen.  Lämpökaivon poraaminen edellyttää useinmiten toimenpidelupaa rakennusvalvonnasta. Luvan saa yleensä helposti ja teemme sinulle lupapaperit valmiiksi.  

Maalämmön asennuspaketit

Laitteiston asenustavalla on suuri merkitys kestävyyteen ja toimivuuteen varsinkin käytettäessä kiinteätehoisia lämpöpumppuja. On tärkeää varmistaa, että lämpöverkossa on riittävästi vapaasti virtaavaa vettä, jonka virtausta ei kuristeta patteritermostaateilla tai muilla säätölaitteilla. Kun vettä on lämpöverkossa riittävästi, pumppu käy kerralla pidemmän aikaa ja kompressoria kuluttavia kännistyskertoja syntyy vähemmän. Lämpöverkon vesitilavuutta on helppo kasvattaa lisäämällä järjestelmään puskurivaraaja.

Invertteriohjattu lämpöpumppu säätää tehoaan portaattomasti tarpeen mukaan. Puskurivaraajaa ei tarvita käyntijaksojen säätelyyn kuten kiinteätehoisissa pumpuissa.

Puskurivaraaja tasaa lämpöverkossa olevia lämpötilavaihteluita ja eliminoi näistä johtuvia napsahduksia.

Pikaviesti

Nimi *
Puhelinnumero *
Viesti *